Gå direkt till innehåll
Fria lanserar härligt söta glutenfria vaniljbullar
Fria lanserar härligt söta glutenfria vaniljbullar

Pressmeddelande -

Svensk fika på export

När norrmännen kom till Sverige trodde de att vi skulle slåss, nu är de glada att det är en god nyhet i form av en härligt söt glutenfri vaniljbulle som lanseras från Fria Bröd.

Att fika ihop med kollegorna på jobbet är en svensk företeelse, men svensk fika börjar bli känd även utanför landets gränser. Ordet fika är enligt smakasverige.se ett begrepp som myntades 1910. Det är en förvrängning av det dialektala ordet för kaffe ­­– kaffi. Det var populärt att medvetet kasta om bokstäverna i ett ord för att skapa nya uttryck, så kallat backslang. Kaffi blev alltså ordet fika.

Framför allt är det svenska kanelbullar som uppskattas både av våra nordiska grannländer men även i andra länder. Fria Bröd bakar och exporterar glutenfria kanelbullar till Norge, Finland, Danmark och Tyskland sedan många år tillbaka.

Men det kan vara lite känsligt att använda just ordet ”fika”, åtminstone om gästerna är från Norge.

”Jag hade en gång skrivit ”fika” på programmet när vi hade besök från Norge och när vi skulle starta dagen fick jag oroliga frågor om vad denna punkt innebar. Fika betyder nämligen slå på norska, så mina gäster befarade snarast att det var något otrevligt och inte en härlig fikastund” säger Maria Alexandersson, marknadschef på Fria Bröd.

Nu lanserar Fria bröd en efterlängtad kompis till kanelbullen, en härligt söt och krämig glutenfri vaniljbulle. Vaniljbullen finns i den glutenfria frysen i välsorterade butiker.

”Glöm inte bort att fixa fika till den som är glutenintolerant – det gör att alla känner sig inkluderade på arbetsplatsen” säger Patrik Hultman, VD på Fria Bröd. Eftersom alla Frias produkter är frysta är det lätt att köpa hem och ha tillgängligt.

Fika är ofta det som skapar sammanhållning på en arbetsplats, och fikabrödet är det som skapar guldkant på ett möte. När allt fler jobbar mer på kontoret blir det extra viktigt att värna om fikastunden.

Ämnen

Kategorier


Det som för över 25 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som behöver eller vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med visionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi som glutenfritt bageri att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012