Gå direkt till innehåll
 Christina Ralsgård, Svenska Celiakiförbundet och Marius Jerndahl, VD Fria Bröd.
Christina Ralsgård, Svenska Celiakiförbundet och Marius Jerndahl, VD Fria Bröd.

Pressmeddelande -

Stor donation från Fria Bröd till celiakiforskning

Fria Bröd, producent av glutenfria bröd och livsmedel, skänker 200 000 kronor till Svenska Celiakiförbundets forskningsfond.

Fria Bröd firar sitt 20-årsjubileum och vill i samband med detta uppmärksamma och bidra till den svenska celiakiforskningen. Utöver produktion av glutenfria livsmedel fokuserar företaget även på utbildning och informationsspridning kring celiaki. Steget att stötta forskningen ekonomiskt var därför inte långt, menar Fria Bröds VD Marius Jerndahl.
- Vi är mycket glada över att kunna bidra till forskningen som kan öka kunskapen om hur sjukdomen uppstår och förhoppningsvis också en dag kunna veta hur celiaki kan botas, säger Marius Jerndahl, VD på Fria Bröd.

Donationen består av 200 000 kronor som placeras i Svenska Celiakiförbundets forskningsfond. Därifrån fördelas bidrag till forskning som ökar kunskapen om sjukdomen celiaki. Förra året delade fonden ut drygt 500 000 till tre olika forskningsprojekt.

Svenska Celiakiförbundet är mycket tacksamma för gåvan och hoppas att fler företag tar efter initiativet.
- Vi är verkligen tacksamma för denna stora gåva, och vi hoppas att fler företag tar efter detta initiativ. Alla gåvor till förbundets forskningsfond innebär att vi får större möjligheter till att stödja svensk celiakiforskning och på så sätt hjälpa till att lösa celiakins gåta, menar Christina Ralsgård, Svenska Celiakiförbundets generalsekreterare.

För mer information kontakta:
Fria Bröd: Marius Jerndahl, VD, telefon: 0706-282014 eller e-post: marius.jerndahl@fria.se 

Ämnen

Kategorier


Det som för över 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ledande i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med missionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012