Gå direkt till innehåll
Ny VD på Fria Bröd

Pressmeddelande -

Ny VD på Fria Bröd

Den 2 april 2012 tillträder Jeanine Holmgren som ny VD för Fria Bröd AB. Fria är marknadsledare på fryst glutenfritt bröd i Norden och står inför en större expansion på ett antal europeiska marknader

Jeanine Holmgren har en lång erfarenhet från flera tunga befattningar inom utbildningsföretag samt konsumentförsäljning, senast som försäljnings- och utbildningschef på ASSA AB.

– Jag är mycket stolt över att få detta förtroende. Fria Bröd är ett oerhört välskött företag med en fantastisk affärsidé och stor potential, säger Jeanine Holmgren.

Gunnar Adås, företagets grundare och VD sedan starten 1996, övergår till rollen som ansvarig för utveckling av brödmixer. Gunnar kvarstår som ledamot i styrelsen och agerar som ambassadör i olika sammanhang.

– Vi är väldigt glada över att få hälsa Jeanine välkommen som VD. Vi har under senare år insett behovet av att stärka ledningsfunktionen med tanke på den allt större efterfrågan av Frias produkter. Jag kommer nu att få större möjligheter att vidareutveckla våra bröd och därmed kunna medverka till att höja glutenintolerantas livskvalitet ytterligare, säger Gunnar Adås.  

Fria Bröd AB är ett familjeägt företag som etablerades 1996. Första leveransen från bageriet var just 2 april för 16 år sedan. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer fryst glutenfritt bröd under varumärket Fria.

Fria Bröd är ett tillväxtföretag med 35 anställda som 2011 omsatte ca 75 milj. sek.    

Ämnen

Kategorier


Kontaktpersoner

Gunnar Adås tel  0708684852   E-mail gunnar@fria.se

Jeanine Holmgren tel  0704557303   E-mail jeanine.holmgren@fria.se

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda gluten- och mjölkfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är marknadsledande i Sverige och Norge inom glutenfritt bröd. Denna position har uppnåtts genom att produkterna håller en jämn och hög kvalitet. Produktionen sker i garanterad gluten- och mjölkfri miljö med en egentillverkad mjölmix för att kunna erbjuda högsta säkerhet och bästa smak och konsistens. Alla bröd är bakade utifrån recept som tagits fram av egen personal. Produkterna fryses direkt efter bakning för att bibehålla den nygräddade smaken och den fina konsistensen. Råvaror och färdiga produkter kontrolleras kontinuerligt i bageri och laboratorium.  Frias glutenfria bröd finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Italien, Storbritannien och Tyskland.

    

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012