Gå direkt till innehåll
Nu finns Fria på GoodnessDirect, Storbritanniens ledande onlinebutik för glutenfritt och hälsokost

Pressmeddelande -

Nu finns Fria på GoodnessDirect, Storbritanniens ledande onlinebutik för glutenfritt och hälsokost

GoodnessDirect, som är Storbritanniens ledande onlinebutik för glutenfritt och hälsokost, säljer nu 16 olika gluten- och mjölkfria produkter från Fria, bland annat det skivade formbrödet Grova som tidigare i år vann det prestigefyllda förstapriset i brödkategorin i Free From Food Awards i Storbritannien.

- Vi gläder oss åt samarbetet med GoodnessDirect, säger Anders Nilback som är Marknads- och Exportchef på Fria. GoodnessDirect har ett gott rykte och säljer bara det bästa inom glutenfria matvaror.

Adrian Stratham-Lee, som är ansvarig inköpare på GoodnessDirect, säger:

- Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder Frias produkter. De som har celiaki och glutenintolerans har ofta fått genomlida att äta bröd som inte smakar gott, och därför känner vi att med Fria kan vi erbjuda produkter som alla tycker om.  

Tidigare i år vann det skivade formbrödet Grova förstapriset i brödkategorin i prestigefyllda Free From Food Awards. Grov minibaguette fick utmärkelsen Highly Commended och Kladdkakan fick utmärkelsen Commended.

- Vi  ställde ut på mässan Allergy & Free From Show på Olympia i London förra året och i år och de reaktioner vi fick från konsumenterna var otroligt bra, säger Nilback. De säger att våra bröd, bullar, muffins och Kladdkaka är de godaste glutenfria produkterna de någonsin smakat.

Fria är nominerade i två kategorier i People's Choice Awards, som arrangeras av Foods You Can. Omröstningen pågår till och med 30 september. http://foodsyoucan.co.uk/vote-for-the-peoples-choice-awards/

Fria ställer ut på Allergy & Free From Show i Liverpool, BT Convention Centre 28 - 29 oktober. Monter: 16. 

Fria på GoodnessDirect: http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/script/search.html?query=fria&snar=

Hemsida: http://www.fria.se

Facebook: http://www.facebook.com/FriaGlutenFreeFood

Twitter: http://www.twitter.com/FriaGlutenFree

 

Ämnen

Kategorier


Kontakter:

Markandschef, Exportchef: Anders Nilback, anders.nilback@fria.se

Tel: +46 (0)31 734 13 41, Mob: +46 (0)700 91 16 64

Press: Monika Agorelius, monika@closeup-pr.com

Tel. +44 (0)7785 71 21 86

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda gluten- och mjölkfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är marknadsledande i Sverige och Norge inom glutenfritt bröd. Denna position har uppnåtts genom att produkterna håller en jämn och hög kvalitet.

Många konsumenter berömmer smaken som "så gott som vanligt bröd". Frias produkter kan avnjutas av hela familjen och inte bara av de som är gluteninoleranta.

Produktionen sker i garanterad gluten- och mjölkfri miljö med en egentillverkad mjölmix för att kunna erbjuda högsta säkerhet och bästa smak och konsistens. Alla bröd är bakade utifrån recept som tagits fram av egen personal.

Produkterna fryses direkt efter bakning för att bibehålla den nygräddade smaken och den fina konsistensen.

Råvaror och färdiga produkter kontrolleras kontinuerligt i bageri och laboratorium.

Frias gluten- och mjölkfria bröd finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Belgien, Nederländerna, Italien, Tyskland och Storbritannien.

 


 

 

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012

Maria Alexandersson

Presskontakt Marknadschef +46 (0) 721-741582

Relaterat innehåll