Gå direkt till innehåll
Fria satsar stort i Storbritannien

Pressmeddelande -

Fria satsar stort i Storbritannien

Fria, som är marknadsledare i Skandinavien på glutenfria bageriprodukter, ställde förra helgen ut på folkfestivalen Bournemouth Air Festival i kuststaden Bournemouth i sydvästra England. Fria bjöd och sålde ett urval av sortimentet som innefattar flera olika sorters bröd, frallor, muffins och kladdkaka.

Under fyra dagar besöktes festivalen av omkring 1,2 miljoner personer. Frias monter var placerad på strandpromenaden tillsammans med andra livsmedelsproducenter vars produkter liksom Frias är fria från gluten, mjölk och laktos.

- Vår medverkan på Bournemouth Air Festival var en del i den omfattande satsning vi gör i Storbritannien och även övriga Europa, säger Gunilla Lisspers, Exportchef på Fria.

Fria har under sommaren deltagit i ett antal open air shows på olika platser i England, som sammanlagt haft mellan 2 och 3 miljoner besökare, samt på The Allergy & Free From Show i London som besöktes av närmare 30 000 konsumenter med celiaki och olika matintoleranser.

- De brittiska konsumenterna älskar Frias produkter, säger Gunilla Lisspers, både mat- och fikabröden är populära både hos de som har celiaki men även de som väljer att äta glutenfritt av andra anledningar.

Mer information om Frias återförsäljare i Storbritannien: http://www.fria.co.uk/united-kingdom.aspx

Fria är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda gluten- och mjölkfria bageriprodukter sedan 1996. Frias produkter kan avnjutas av hela familjen och inte bara av de som har celiaki. Frias produkter finns i dag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Italien, Belgien, Tyskland, Schweiz, Irland och Storbritannien.


Ämnen

KategorierKontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012