Gå direkt till innehåll
Fria nyanställer och satsar på framtiden

Pressmeddelande -

Fria nyanställer och satsar på framtiden

Från vänster: Henrik Dahlquist, Lena Lågas, Kristian Medailleu, Katri Hautanen, Jimmy Olsson.

Fria Bröd AB, som är marknadsledare i Skandinavien på frysta, gluten-, laktos och mjölkfria bageriprodukter, stärker ledningen med flera nyckelpersoner som en del i företagets expansions- och utvecklingsstrategi.

– I takt med ökad tillväxt ser vi behov av att stärka organisationen, säger Jeanine Ö. Holmgren, CEO på Fria Bröd AB. Vår ambition är att baka det bästa brödet och att sprida kunskap om celiaki. 

Fria har bland annat stärkt ledningsgruppen med Produkt- och kvalitetschefen Henrik Dahlquist, som tidigare haft ledande positioner på bland annat Tetra Pak och Santa Maria. Jimmy Olsson, bland annat tidigare VD på Geveko Industri AB, är Teknisk chef med ansvar för teknikutveckling, Kristian Medailleu, tidigare VD på Järnia och Sängjätten, är ny Marknadschef, och Lena Lågas, tidigare CFO på Creditsafe i Sverige AB, är ny Ekonomichef.

Fria har även anställt Katri Hautanen i rollen som Celiakispecialist.

– Näringsexpertrollen är viktig för Fria, säger Jeanine Ö. Holmgren. Fria är till stor del ett kunskapsföretag och ett av våra mål är att sprida information och öka kunskapen om celiaki och glutenkänslighet till både konsumenter och föreskrivande led. Katri Hautanen besitter en gedigen kunskap om celiaki och näringsfrågor. Hon kommer bland annat att arbeta med produktutveckling och utbildning.


Ämnen

Kategorier


Fria Bröd AB är ett familjeägt företag som grundades 1996. Fria är Skandinaviens ledande bageri inom frysta, glutenfria bageriprodukter.

Fria ledstjärna är ”Det goda glutenfria livet” och ambitionen är att baka det godaste brödet varje dag. Samtliga produkter är fria från gluten, laktos och mjölk.

Alla produkter bakas i Frias eget bageri i Göteborg och finns idag i Norden och ett flertal europeiska länder.

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012