Gå direkt till innehåll
Fria lanserar ny glutenfri fralla - bakad på populärt recept

Pressmeddelande -

Fria lanserar ny glutenfri fralla - bakad på populärt recept

Frias klassiska limpa Grova är Nordens mest populära glutenfria bröd. Bakat på samma recept har det glutenfria bageriet nu lanserat Grova fralla – samma omtyckta bröd, men i form av en mjuk fralla.
– Det känns fantastiskt roligt att äntligen kunna erbjuda våra konsumenter ännu ett alternativ av portionsbröd, som bygger på ett redan så uppskattat recept, säger Kristian Medailleu, marknadschef på Fria.

Den senaste nylanseringen från Fria heter Grova fralla. Som mörkare portionsbröd blir frallan ett naturligt och bra komplement till Frias befintliga utbud av portionsbröd, som fram tills nu har utgjorts av mestadels ljusare bröd. Grova fralla blir en efterlängtad del av ett sortiment med baguetter, thekakor, havre-, vallmo-, och chiafrallor. Utökningen innebär dessutom möjlighet till variation av det populära grova formbrödet.

Grova som limpa är med sin smak och konsistens ett väldigt omtyckt bröd. Det har funnits med i vårt sortiment sedan start och är Nordens mest sålda glutenfria bröd. Den nya frallan, som är bakad på samma recept, känns därför som ett väldigt naturligt tillskott i vårt brödsortiment, säger Kristian Medailleu, marknadschef på Fria.

“En chans till lagom variation”

Grova fralla är ett mjukt portionsbröd med linfrön och lätt smak av kummin, precis som det motsvarande formbrödet från samma recept. Att det är just ett portionsbröd innebär att det kan passa vid andra tillfällen och uppfylla andra behov än formbrödet, menar Kristian Medailleu.

– Vi tror att det kan finnas situationer där ett portionsbröd är att föredra framför en brödskiva – till exempel på utflykten eller till brödkorgen på middagsbordet. Därför är vi otroligt glada och stolta att vi nu, i och med Grova fralla, kan ge våra konsumenter den valmöjligheten och chansen till lagom variation, säger Kristian Medailleu.

I likhet med Frias övriga bröd är Grova fralla färskfryst. Det innebär att det fryses ned direkt efter bakning, och kan på så sätt behålla sin konsistens och smak av färskt bröd tills dess att det tinas upp. Det nya brödet levereras i fyrpack och finns tillgängligt hos butikskedjorna sedan i slutet av mars 2021.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Det som för över 25 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som behöver eller vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med visionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi som glutenfritt bageri att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012