Gå direkt till innehåll
Fria lanserar en revolution inom glutenfritt!

Pressmeddelande -

Fria lanserar en revolution inom glutenfritt!

Sedan starten 1996 har Fria haft som mål att baka de bästa och godaste bröden, som fullt ut skall kunna jämföras med ”vanligt” bröd.

Produkter som du kan njuta av utan att behöva kompromissa med varken smak, konsistens eller kvalitet. Frias vision är att skapa ”Det goda glutenfria livet” – med betoning på det goda!

Det som kanske låter enkelt och självklart när det gäller ”vanligt” brödbakande är en mycket större utmaning för glutenfria produkter. I bageriet i Västra Frölunda pågår därför ett ständigt utvecklingsarbete som nu har resulterat i en revolutionerande nyhet inom glutenfritt! Fria relanserar sina tre storsäljare Grova, Vita Toast och Limpan med nytt recept och ett nytt sätt att baka. Genom detta har bröden blivit större i volym, fått en luftigare konsistens och ger en ännu godare smakupplevelse. Dessutom har rostbarheten blivit bättre.

Fria har alltid legat i framkant när det gäller smak och i vår strävan att hela tiden överträffa oss själva, har vi nu efter många års intensivt utvecklingsarbete äntligen ”knäckt koden”. Resultatet är verkligen våra bästa bröd någonsin, säger Kristian Medailleu, marknadschef.

Bröden som relanseras är fortsatt fria från gluten, laktos och mjölkprotein. De kommer nå de svenska butikerna från vecka 8 med ett konsumentpris på ca: 30 kr.

Färskfryst för bästa smak och hållbarhet
Allt vårt bröd är färskfryst och på så sätt garanterar vi bästa smakupplevelse och högsta kvalitet när du väl väljer att tina upp det. Detta leder också till mycket lägre svinn jämfört med färskt bröd.

För mer information kontakta:
Fria Bröd: Kristian Medailleu, marknadschef, tfn: 070-6373880, e-post: kristian.medailleu@fria.se

Ämnen


Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar gluten-, laktos och mjölkproteinfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag Nordens ledande varumärke inom frysta glutenfria bageriprodukter. Produktionen sker i Frias egna lokaler i Västra Frölunda, Göteborg. Detta för att kunna erbjuda högsta säkerhet och bästa smak och kvalitet. Frias produkter finns idag på alla stora kedjor i Norden och i ett flertal europeiska länder. 2016 utsågs Fria Bröd till Årets Livsmedelsexportör.

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012