Gå direkt till innehåll
Endast ägg från frigående höns hos Fria Bröd AB

Pressmeddelande -

Endast ägg från frigående höns hos Fria Bröd AB

Sedan juli 2018 använder Fria Bröd AB endast ägg från frigående höns i samtliga produkter som innehåller ägg.

–Vi har haft en väldigt positiv dialog med Djurens Rätt, som har agerat samarbetspartner i denna process. När vi väl hade alla förutsättningar för att ta detta steg blev beslutet väldigt enkelt, säger Kristian Medailleu, Marknadschef på Fria.

Vi önskar att ta ett större ansvar för både miljö och djurhållning och detta är ett steg i detta viktiga utvecklingsarbete.

–Under hösten kommer vi starta upp ett projekt där vi ser över hur vi aktivt kan göra bättre val för att minska vår påverkan på miljön, samtidigt som vi främjar djurens bästa. Våra produkter ska inte bara vara goda och glutenfria – det ska vara med en god känsla också, avslutar Medailleu.

För mer information kontakta:
Fria Bröd: Kristian Medailleu, Marknadschef, tfn: 070-6373880, e-post: kristian.medailleu@fria.se

Ämnen


Det som för över 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med missionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi som glutenfritt bageri att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

Kontakter

Patrik Hultman

Presskontakt Vd, Fria Bröd AB +46 (0)768 822 012